Valmentajakoulutus Riihimäelle 28.11.

30.11.2015

Riihimäen Palloseuran valmentajia
Riihimäen Palloseuran valmentajia

Riihimäellä järjestettiin E-tason koulutus Tuomas Mokon toimesta. Paikalla oli reilut 30 Riihimäen palloseuran juniorivalmentajaa.

Idea kurssista sai alkunsa kun muutama aktiivinen RiPSin junnuvalmentaja sattui istahtamaan saman pöydän ääreen. Alkuperäinen tarkoitus oli osallistua piirin kurssille, mutta kun nopean otannan jälkeen innostuneiden määrä hipoi 30 valmentajaa, päätettiin järjestää kurssi riihimäellä. Loppujen lopuksi kurssille osallistui 31 valmentajaa. Ahtauduimme kaikki Riihimäen urheilutalon neuvotteluhuoneeseen ja aluksi pienen puheen piti RiPSin puheenjohtaja Mikko Uuttu ja heti perään uunituore varapuheenjohtaja Mikko Uotila esittäytyi ja myös toivotti meidät tervetulleeksi. Lauri Jormanainen, yksi hankkeen alullepanijoista kertoi myös ajatukisaan.

Kurssin vetäjänä toimi Tuomas Mokko, kuka on tuttu mies kaikille riihimäkeläisessä jalkapalloilussa toiminneille, vaikkakin hän on toiminut viimeiset reilut 10 vuotta pääkaupunkiseudulla. Mokkohan kävi vetämässä myös mainion laukaisutekniikka ja maalinteko-kurssin aikaisemmin syksyllä. Kurssi alkoi osallistuneiden nopealla esittelyllä ja siihen heti perään kalvosulkeisia. Tunnelma oli rento ja vapautunut, toisin sanoen Mokko osasi hommansa hienosti ja sai takarivinkin kuuntelemaan asioita korvat höröllään. Reilun tunnin kohdalla pieni happihyppely ja samoin tein jatkettiin muutamalla ryhmätyöllä. Mielenkiintoisia ideoita ja mainioita vinkkejä junnujen kanssa toimimiseen tuntui tipahtelevan vähän väliä.

Sitten olikin aika siirtyä kurssin ulkoilmaosioon. Hallitussa epäjärjestyksessä menimme tekonurmelle ja osalla porukasta oli pallot ja futisvehkeet mukana. Mokko veti meille ensin pienet alkulämmöt, joissa niissäkin tuli uusia ideoita varmasti kaikille. Sen jälkeen hieman pelin omaisempaa treeniä ja koehenkilöt saivat kyllä osakseen ihailuja ja palvontaa.Heh. Loppuun vielä muutama mainio kilpailu. Erittäin hyvät treenit kaiken kaikkiaan.

Kurssi jatkui äskeisten treenien läpikäymisellä ja sitten lisää kalvosulkeisia. Sitten Mokko näytti vielä hyvän tavan rakentaa joukkueen koko vuoden harjoitusrungon, unohtamatta vinkkejä ja kompastuskiviä. Kurssi kesti kokonaisuudessaan reilu viisi tuntia ja se meni kyllä nopeasti. Vetäjä osasi hommansa ja saikin ansaitut taputukset vapaamman loppukeskustelun päätteeksi. Kaikkien pelkäämät kalvosulkeisetkaan eivät tuntuneet raskailta, koska niiden rinnalle oli lisätty keskustelua, kysymyksiä, koukkuja ja piirtotaulun aktiivista käyttöä. Kaikki tämä rennossa ilmapiirissä. Koko kurssi oli täyden kympin suoritus. Saimme kaikki varmasti hyvää vipuvartta riihimäkeläiseen juniorityöhön puhumattakaan eri joukkueiden valmentajien tutustumisesta ja verkostaumisesta. Virallisen osion jälkeen vielä keskustelimme jatkokursseista ja muista sellaisista tapahtumista, joita voisimme järjestää RiPSin juniorivalmentajille.
Teke Flinck