Riihimäen kaupunginjohtaja Jere Penttilä RiPSin vieraana

16.4.2021

Lahden Reippaan kasvatti Jere Penttilä vieraili Riihimäen Pallokentällä, ja yhden puoliajan tarinointi riihimäkeläisen jalkapalloikoni  Eero ”Hyny” Hynysen kanssa oli erittäin antoisa. 

Veikkausliigassa vuonna 1991 Jeren joukkueessa pelasi myös riihimäkeläinen futislegenda Ari ”Muri” Munnukka. Jeren nuoremman veljen Teron ura jalkapallossa oli merkittävämpi: hän debytoi Veikkausliigassa Valkeakosken Hakan kapteenina, mistä seurasi Suomen mestaruus 1999. Tämän jälkeen hän pelasi skotlantilaisessa Rangersissa, ja lopulta ura päättyi toiseen Suomen mestaruuteen HJK:n kapteenina 2002.  Maajoukkueessa Tero pelasi viisi ottelua. Jeren ura puolestaan jatkui alemmissa sarjoissa ja hän pelasi viimeksi kolme kautta sitten ikämiesfutista Kontiolahtelaisessa Lehmon Pallo -77:ssä.

Riihimäen kaupungijohtaja Jere Penttilä RiPSin vieraana.

2010–luvun alussa Jere oli myös Joensuun Jipon hallituksessa kolme kautta. Viime vuosina jalkapallo on ollut tiiviisti Jeren mukana hänen tyttärensä Venlan kautta. Tyttären junioriaikana FC Hertassa Jere toimi kuskina ja viime vuonna hän on toiminut milloin naisten Ykkösdivarin joukkueenjohtajana, milloin huoltajana, lipuntarkastajana ja kuuluttajana.

Tarinoinnin lopuksi Hyny luovutti Jerelle RiPS 90-vuotishistoriikin sekä suoraan ompelimosta uuden RiPS-huivin päivän synttärisankarille.

Ei olisi ilta voinut päättyä paremmin, kun Suomi voitti Belgian 3-2 päästen 2022 Futsalin EM –lopputurnaukseen!