Tiedote 5.7.2019 - Riihimäen Palloseuran saama uhkaava sähköpostiviesti poliisin tutkittavana

5.7.2019

Riihimäen Palloseura sai kesäkuussa englanninkielisen sähköpostiviestin, jossa uhkaavin sanankääntein kritisoitiin seuran A-juniorijoukkueen peliesityksiä. Huolimatta siitä, että viestissä ei ketään yksilöity, on seura konsultoinut asiassa Suomen Palloliittoa, jonka ohjeen mukaisesti asia on saatettu poliisin tutkittavaksi. Poliisi tutkii asiaa rikosnimikkeellä laiton uhkaus.

”Riihimäen Palloseuralla on nollatoleranssi yhteydenottoihin, jotka saattavat täyttää laittoman uhkauksen tunnusmerkit”, painottaa seuran puheenjohtaja Anssi Kemppi.

Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji, joka herättää tunteita. Uhkailevia viestejä ei lajiyhteisössä hyväksytä.

”Paljon on julkisuudessakin puhuttu siitä, kuinka digitalisaation myötä kynnys epäasialliseen ja uhkaavaan kielenkäyttöön on madaltunut. Todella surullista, että tämä ilmiö on levinnyt myös jalkapalloon”, toteaa Kemppi.

Seura ei voi kommentoida keskeneräistä tutkintaa. Riihimäen Palloseuran toiminta jatkuu normaaliin tapaan.

”Korostan, että jalkapallon pelaaminen ja katsominen on turvallinen ja hyvä harrastus. Toivotamme jalkapallon ystävät jatkossakin tervetulleiksi pelikentille ja niiden laidalle”, Kemppi sanoo.

Lisätietoja:
Anssi Kemppi