Miesten edustus avaa vihdoin sarjakautensa — Kapteenisto haastattelussa

13.6.2020

Lauantaina Riihimäen Pallokentällä alkaa pitkään odotettu RiPS:n edustustusjoukkueen kausi, kun klo 17.00 alkavassa ottelussa vastaan saapuu PKKU/2. Edelliskausina Pallokentällä seuran ykkösjoukkuetta vastaan on nähty tiukkoja otteluita, ja varmasti tarjolla on lämpimässä kesäillassa jälleen jännitystä ja kovaa vääntöä.

Pietari Palomäki

Kapteeniston muodostavat tänä vuonna Pietari Palomäki, Lauri Jormanainen ja Onni Larkovuo.

Kapteenisto on valmiina kauteen ja luottaa uudistuneeseen joukkueeseensa.

Monivuotinen kapteeni Palomäki edustaa jo nuoren joukkueen kokeneempaa kaartia. Hyökkäyspäässä tasaiseen tahtiin tulosta tehnyt monipuolinen pelaaja pystyy tarvittaessa pelaamaan vaikka topparina, mutta parhaiten hän viihtyy hyökkäyspään rooleissa. Vahvan laukauksen omaava Palomäki on nähty vuodesta toiseen joukkueen maalipörssin kärkipäässä, mutta aina hyvällä asenteella pelaavana, hänellä on paljon muutakin arvoa joukkueelle. Kevään omatoimisen harjoitusjakson aikana Palomäki harjoitteli kurinalaisesti, jonka johdosta kunto on kohdillaan, ja maaleja voidaan jälleen odottaa.

Joukkueen ainoana pelaajana ylemmillä sarjatasoilla pelannut Jormanainen on joukkueen kokenein pelaaja. Useamman kauden sekä Ykköstä että Kakkosta pelannut ikämies on kunnossa ollessaan tärkeä palanen erityisesti joukkueen puolustuksessa. Topparina puolustusta johtamalla ja nuorempia pelaajia auttamalla niin peleissä kuin harjoituksissakin, hänellä on edelleen paljon annettavaa joukkueelle. 

Larkovuo edustaa joukkueen nuorempaa kaartia, mutta on johtajaominaisuuksillaan noussut jo kapteenistoon ja tärkeäksi osaksi nyky-RiPSiä. Jämäkästi niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin esiintyvä Larkovuo näyttää ikätovereilleen esimerkkiä tinkimättömällä asenteellaan ja periksiantamattomalla pelityylillään. Hyvän fysiikkansa ansiosta vastustajan hyökkääjät eivät pääse helpolla hänen kanssaan, ja hyökkäyspäässä Larkovuo on pitkänä pelaajana kunnon pelote erityisesti erikoistilanteissa.

Kauden alku on arvoitus mutta kapteenit ovat luottavaisin mielin

Palomäen mukaan fiilikset on jännittyneet, miten lähtee peli kulkemaan, kun on niin pitkä tauko peleistä.
-    Tätä päivää on harvinaisen pitkään tänä vuonna odotettu, joten innostuneena lähdetään pelaamaan. Uusia ukkoja on noussut pelaavaan kokoonpanoon mukaan, ja isoa vastuuta on tarjolla uusille pelaajille tänä vuonna.

-    Oma talvikausi oli monestakin syystä hyvin rikkonainen, mutta nyt tuntuu ihan hyvältä kauden ensimmäiseen peliin lähdettäessä, kertoo Jormanainen tuntemuksistaan. - Alkukauden ottelut lienee kaikille joukkueille enemmän tai vähemmän arvoitus ja tuntuman hakemista, mutta siltä osin kaikki joukkueet ovat samassa veneessä, hän jatkaa.

Larkovuo odottaa joukkueelta jokaisessa pelissä kaikkensa antamista ja hyvää taisteluilmettä. 
-    Näitten asioiden kautta varmasti myös syntyy tulosta. Odotan, että jokaisessa pelissä pystymme taistelemaan voitosta, hän kommentoi.

Valmennuksessa on keskitytty paljon taktisiin asioihin

Taktisia asioita on harjoiteltu paljon niin etäpalavereissa, videoita katsomalla, kuin kentälläkin. Kapteenit ovat odottavilla mielin taktisten asioiden paikoilleen loksahtamisen suhteen.
-    Mielenkiinnolla odotan, miten saadaan uudet taktiset kuviot toimimaan kentällä ja millaista tulosta niillä syntyy, Palomäki kommentoi.
Jormanainen uskoo ensimmäisten pelien myötä pelin kehittyvän parempiin uomiin.
-    Taktisten asioiden sisäistämisestä menee aina aikansa. Koska harjoitusotteluiden pelaaminen katkesi maaliskuussa, olemme vielä hieman vaiheessa sen prosessin kanssa. Puolustuspeliin on kiinnitetty paljon huomiota ja sitä kautta lähdemme pohjaa kaudelle luomaan, Jormanainen toteaa.


- Henkilökohtaisesti toivon, että itse onnistun pelaamaan pelillisesti hyvän ja ehjän kauden.
Valmennustiimi on tällä kaudella todella ammattitaitoinen, ja pelaajia ymmärtävä, Larkovuo kiittelee.


Keli ainakin on kohdillaan ja joukkue haluaa näyttää iskunsa kotiyleisölle, Palomäki päättää.

Rajoitusten mukaisesti Pallokentälle mahtuu vain 500 ensimmäistä, joten kannattaa tulla ajoissa. Ottelu alkaa klo 17.00. Tervetuloa!
Lauri Jormanainen
Onni Larkovuo