RiPS taipui tappioon vahvaa KäPa/Pulea vastaan

21.8.2014

Jo 3-1 johdossa käyneet raitapaidat joutuivat lopulta toteamaan vastustajansa lukemin 3-4 (3-2) paremmakseen. Ensimmäisellä jaksolla RiPS esitti hyviä otteita, ja kentällä nähtiin kymmenessä minuutissa syntynyt hattutemppu.

Vierasjoukkue oli liikkeellä erittäin vahvalla kokoonpanolla. Kakkosessa pelaavasta ykkösjoukkueesta oli haalittu useampikin pelaaja mukaan, ja pallo liikkuikin ajoittain mallikkaasti. Toissa kaudella vielä Veikkausliigaa MyPassa pelannut Marko Selin pyöritti peliä keskikentällä, ja jakeli vikkelille kärjille maukkaita syöttöjä.

Ottelun ensimmäisen paikan sai kuitenkin RiPS, kun Joona Jokelaa rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti. Jussi Aallon laukaus kilpistyi kuitenkin vastustajan maalilla torjuneeseen Mikael Vallaan, joka pystyi estämään myös Mihail Istsukin maalintekoaikeet paluupallosta.

Ensimmäinen maali nähtiin vierailijoiden toimesta oikealta tulleen keskityksen seurauksena, kun Kakkosta vuosia pelannut Tapio Kallonen pääsi sijoittamaan nappikeskityksen takakulmaan. Pian tämän jälkeen nähtiin kuitenkin melkoinen Eero Sundström show. Ensimmäisen maalinsa hän viimeisteli läpiajosta Jussi Aallon syöttämänä. 2-1 johtomaali tuli jo viisi minuuttia edellisestä, ja olikin illan hienoin. Pallo pelattiin vasemmalta laidalta keskustan kautta Pietari Palomäelle, jonka oikealta laidalta lähteneen nappisyötön Sundström pääsi siirtämään tyhjiin. Tilanteessa nilkkansa loukannut maalitykki joutui olemaan hetken sivussa, mutta palasi hetken päästä sisään viimeistelemään hattutemppunsa.

Kasimir Arminen haastoi kylmäpäisesti vierailijoiden puolustuslinjan, ja syötti Sundströmin lopulta yksin läpi. Tämän viimeistely oli jälleen varma, ja taululla komeilivat jo 3-1 lukemat. Ennen taukoa vieraat pääsivät kuitenkin maalin päähän hieman onnekkaallakin maalilla. Joris Parkins sai onnekkaasti pallon juoksulinjalleen, ja pääsi nostamaan pallon maaliin ohi Aleksandr Djatsenkon.

 

Toisella puoliajalla RiPSillä oli vastassaan auringonpaiste ja vastatuuli, mutta myös voitontahtoinen vastustaja. Tasoitusmaali nähtiinkin jo melko pian. Kotijoukkueen kulmapotkun jälkeinen vastahyökkäys oli nopea ja tehokas. KäPan Ahadi Faraz pelasi itsensä nokikkain Djatsenkon kanssa, ja liukas pallo upposi tämän käsien kautta etunurkasta sisään. RiPS taisteli vielä tosissaan palatakseen johtoon, mutta innokkuus kostautui omassapäässä. Raitapaidoille ei ole tällä kaudella maaleja kulmapotkuista, mutta nyt nähtiin sellainenkin. Pallo tuli onnekkaasti pienen kotijoukkueen "liippauksen" jälkeen maalin eteen. Merkkausvirheen jälkeen myös Kakkosessa maalinteossa onnistunut Tatu Penttinen pääsi tuikkaamaan pelivälineen sisään, ja vierasjoukueen maalin johtoasemaan.

Liekö ollut raskas kenttä vai mikä, mutta RiPS ei saanut enää konettaan kunnolla käyntiin. Takaa-ajo jäi hieman kevyeksi, eikä lopulta tuottanut tulosta. Paras paikka siunaantui Jokelalle, joka pelasi jalkansa näppärästi vapaaksi. Valla sai kuitenkin hieman näppejään väliin, ja laukaus jatkoi matkaansa ainoastaan tolppaan. Näin ottelu päättyi vieraiden 4-3 voittoon, ja uupuneet raitapaidat saivat poistua näyttämöltä pettyneinä.

 

- Ekaan 43 minuuttiin olen erittäin tyytyväinen, pelattiin niin kuin haluttiin eli maassa ja aloitteita selustaan. Tehtiin kolme todella hienoa maalia. Annettiin helppo maali jakson loppuun, mikä on aina hankala, valmentaja Antti Santamäki kertaa ottelua.

Toinen jakso oli käytännössä kokonaan Käpan heiniä, meiltä loppui liike sekä halu pallolliseen peliin. Pakko kuitenkin nostaa esille, että kun avauksesta puuttuu viisi pelaajaa, niin kyllä se jokaisen kolmosen jengin pelissä vaikuttaa. Tällä hetkellä meidän materiaali ei riitä korvaamaan kyseisiä poissaoloja mitenkään.

-Aallon Judekin oli todella flunssainen, ja epäili ettei pysty pelaamaan, mutta näytti kyllä monille mitä on joukkueelle pelaaminen ja veti koko 90 minuuttisen ilman rutinaa. Lisäksi nuoren Armisen  työmäärä on sellaista mitä valmentajana arvostan erittäin paljon, laittaa itsensä likoon jokaisessa pallossa sekä tilanteessa.Jussi Aallon rangaistuspotju jäi maalivahdin ulottuville
Jussi Aallon rangaistuspotju jäi maalivahdin ulottuville
Eero Sundström viimeistelee varmasti kauden kolmannen hattutemppunsa
Eero Sundström viimeistelee varmasti kauden kolmannen hattutemppunsa
Koko joukkue tuulettaa vapautuneesti
Koko joukkue tuulettaa vapautuneesti
Mihail Istsuk haastaa jälleen vahvasti
Mihail Istsuk haastaa jälleen vahvasti
Pietari Palomäki painostaa ja Marko Paakkonen varmistaa
Pietari Palomäki painostaa ja Marko Paakkonen varmistaa
Lauri Jormanainen rakentaa peliä alhaalta
Lauri Jormanainen rakentaa peliä alhaalta
Joona Jokela teki rajusti töitä keskikentällä
Joona Jokela teki rajusti töitä keskikentällä