RiPSillä hyvä treenikevät alla

19.4.2011

AAMUPOSTI  | Riihimäen Ilves vaihtoi vuoden alussa nimensä vanhaa, 1928 perustettua seuraa mukaillen Riihimäen Palloseuraksi. Torstaina jalkapallon Kolmosen aloittava RiPS on ollut kovalla itseluottamuksella liikkeellä kevään treenipeleissä. Se lähtee kauteen uusimaan sarjapaikkaa ja ajamaan nuoria pelaajia sisään.

Sami Anttilan ja Antti Santamäen valmentama RiPS pääsee kauteen suhteellisen terveenä. Vain Kai Elomaa ja Teemu Tamminen ovat vielä varmuudella sivussa avauksesta.

Viimeistelyssä on panostettu puolustukseen ja nopeaan prässiin.

Maanantain harjoituksissa paitsi tehtiin perussyöttö- ja haltuunottotreeniä myös keskiteltiin palloa ja pelattiin nopeita hyökkäyksiä ylöspäin.

– Meillä on hyvä ryhmä ja kohtuukovaa kilpailua pelipaikoista. On kokemusta, nuoruutta ja sopivasti hulluutta. Lahjakkaita jätkiä, valmentajat sanovat.

Maalivahdeista Petri Pirttisalo ja Matti Lehtonen kantavat päävastuun.

Luotsit sanovat myös nuoren Lasse Enäsuon opiskelevan hyvää vauhtia kohti aikuisten pelejä.

– Kyllä hänetkin pystyy jo heittämään peliin.

Yhteistyö sujuu myös Tero Kostiaisen luotsaaman RiPSin kakkosjoukkueen suuntaan. Pelipaikka löytyy jokaiselle jommasta kummasta joukkueesta.

– Harjoitusprosentti kertoo sitä, että pelaajat ovat hyvin sitoutuneita. He potkivat myös toisiaan eteenpäin, Anttila ja Santamäki sanovat.

Santamäen kertoma esimerkki kuumakallena aiemmin tunnetun Tapani Viitalan rennosta suhtautumisesta harkkapelissä tulleeseen tööttiin lupailee myös entistä kurinalaisempaa riihimäkeläisryhmää.

Seuran omien nuorten lisäksi RiPSissä palloilee myös yksi paluumuuttaja. Lauri Jormanainen pelasi siniraitapaidassa viimeksi A-juniorina I divisioonaa. Riihimäeltä tie vei myöhemmin Ykkösen FC Hämeenlinnaan, HyPSiin ja viimeksi Somerolle Kakkosta pelaamaan.

– RiPS tuntuu tosi hyvältä. Kakkosjengistä on tullut sellaisia, jotka yltävät ihan avaukseen, Jormanainen sanoo ja uskoo, että joukkue pärjää sarjassa paremmin kuin viime kesän Ilves.

Silloin hän katseli riihimäkeläisten peliä myös kameran läpi ottaessaan videomateriaalia joukkueen valmennuksen tueksi.

– Muun muassa pelin avaamisessa oli silloin ongelmia. Nyt ”Andy”

ja ”Samppa” ovat pyrkineet puuttumaan ongelmakohtiin.

Kaiken kaikkiaan Jormanaisen tunnelmat ovat iloisen odottavat.

Treenipeleissä RiPS-hallinta on ollut vahvaa.

– Ja hyvä värinä on RiPSin nimenkin takia. Kyllä RiPS on ihan eri asia kuin RIlves.

Kolmosen sarja-avaus RiPS–FC Viikingit Riihimäen Keskushiekalla to 21.4. klo 18.30.